indexfigyelő

Dögfigyelő, a magánszférában reménykedő detektív, a múltheti divat útján.. (lusta vagyok, csípőből frissül, iratkozz fel RSS-re, ha követnéd)

SOKKAL HIRDETÉSB

NeLINKELJ

Dögfigyelő

2011.09.06. 19:11 - ineralisi

Címkék: fityisz index fos

Ez itt az utolsó dal, ezt még eldúdolom.

Index felügyelő úgy döntött, nevet változtat (már megint, itt is). Vannak ilyen notórius névváltoztatók, ott van például a Mária, az indexes blogvirág, az indexblogok Kiszel Tüncije, aki a zárójelbe' ördögi stílusú marketing-ből plasztikázta át magát Marketing imho-ra, kreatívul, faszán.  Index felügyelő erről azt jegyezte fel magának: ”Rettenetesen frappáns, majdnem megkönnyeztem. A bejegyzések színvonala sem változott semmit, kitartóan, keményen tolja a ZSÍRt.” A marketinghez persze továbbra sincs köze (hacsak nem Cargill ezredes negatív marketingjéről beszélünk), de mit számít az? Semmit.

Az viszont számít, ha ezentúl, a fenti mondat így hangzik helyesen: Dögfigyelő erről azt jegyezte fel magának: bla-bla-bla. Sokkal jobb.

Index felügyelőt ezen túl tehát tessenek szívesen Dögfigyelőnek mondani. Esetleg Dög felügyelőnek. De maradjunk inkább az előbbinél. Mert az indexen már nem sok figyelni való lesz, miután a nyugdíjpénzen megvette a fidesz:

"- Éri kormányzati befolyás az indexet?
- Éri.
- Hallani, hogy cikkek nem mennek ki, kiment cikkek esnek el le váratlanul, címlapképet kell cserélni, mert túl gúnyosnak ítéltetik.
- Nem tudom őszintén cáfolni.
- Bővebben?
- Jó, persze felháborító, ami zajlik, de lojalitásból, vagy miből nincs kedvem úgy kinézni, mint aki katapultált és onnan szarik vissza."

Ormányviktor őszödi beszédéről csak az index (mostantól helyesen a zemberek zindexe), nem számolt be.

Ezt ám én viszont soha nem értettem. Ha egyszer felháborító, ami zajlik, akkor mit számít, hogy a katapultból köp vissza az ember, vagy az orra alatt morgolódva köpködi pépesre az íróasztala melletti sarkot, a dolog felháborító marad, sőt, szerintem, aki nem katapultál, azt elég gyorsan átitatja a szag. Nem? Egészen agyalágyult, visszafordított gondolkodás, hogy az köpködhet, aki nyakig merül a szarba, és képtelen onnét kimászni. Az most mire köpködik? Másszon ki, aztán köpködjön, nem? Tegyen valamit. Mozduljon meg. Játssza el, hogy él. Ha élvezi, hogy ott lubickolhat a fekáliában, akkor mire köpköd? Én szarom, én köpködhetem? Van, aki szerint nem így van. Nem látjuk egyformán a világot.

Orbánéknak világos, és határozott tervei voltak már 2008-ban, hogyan fogják egész arcvonalon letámadni, és foglyul ejteni, maguk alá gyűrni Magyarországot. Ezért lapítottak a választások előtt, erről szólt orbán őszödi beszéde. A hazugsággal és lapítással megszerzett kétharmaddal aztán olyan eszköz pottyant a kezükbe, amiről nem is álmodtak. Megkapták. Kivégezték az AB-t. Eltakarították a köztársasági elnököt, aztán egy féleszűt ültettek a helyébe. A sajtótörvénnyel durván befenyegették a médiát, miközben az állami sajtóból kiszórtak minden épkézláb embert, hogy a maguk zoknibábjainak helyet csináljanak. A Magyar Köztársaságot Magyarországgá csonkolták. Most aztán kiderült, hogy a lenyúlt nyugdíjpénzekől még arra is fussa, hogy kilóra megvegyék az egyik legkritikusabb, legolvasottabb magyar sajtószereplőt, az idnexet. Szóval mindent bevetnek: pénzt, fenyegetést, zsarolást. Persze az index elhallgattatása nem mai keletű dolog, az a rengeteg apró változás, aminek során egyre közelebb húzódott a bulvárhoz, mind-mind erről árulkodott és nem csak a profitról.

Schmitt Pál köztársasági elnök arra biztatta a Semmelweis Egyetem elsőéves hallgatóit, hogy a várható nehézségek ellenére is tartsanak ki Magyarországon, és azzal hálálják meg taníttatásukat, hogy boldogságukat nem a "könnyebb élettel kecsegtető külföldön, hanem a szülőföld rögösebb útján" próbálják elérni.” A mondat értelmét nem érdemes keresni, mindenki jobban jár, ha elkönyveljük, ennek sincsen értelme. Megint bemutatta a kötelező sót viktor lova, és passz, ne boncolgassuk, ne keressük azt, ami nincs ott. Meg kell izzadni a zabér', ha futballokos tahó a gazda. Nagyot kell kortyolni a szarból, aztán szélesen mosolyogni hozzá: minő gazdag ízharmónia! Én is ezt iszom minden nap! Satöbbi. MENŐ.

Csak nem vágom, mire gondol, aki a lónak ezt a szöveget megírta, mármint, hogy mit kéne meghálálni, meg kinek? Azoknak a diákoknak kéne meghálálni a kitartó, kemény munkáját, akik elvégzik az egyetemet, vagy ők kéne, hogy hálásak legyenek, mert egyáltalán tanulhattak? De nem mondok igazat, mert vágom. Arra gondolt a szövegíró, hogy kiosztották neki a feladatot, és meg akart felelni, erre csapta össze ezt az irgalmatlan hülyeséget. Arra gondolt, bekapja tövig. De ez az utóbbi felfogás, azért elég rettenetesen otromba, nem? 2011-ben a diák legyen hálás, hogy tanulhat.. A kutyám lehet hálás, ha elviszem iskolába, nem egy ember, nem ma. Jó lenne, ha fölfognák már ezek a fideszes ”elitek”, hogy nem a jobbágyaikról beszélnek, hanem honfitársaikról. Emberekről. Nem fogják. Nem így gondolják. Százötven éve talán úgy volt, ahogy mondják. Na jó, Magyarországon lehet, hogy ma már megint úgy van. Mit tudni, milyen ötletek lapulnak a futballokosok zsebében a röghözkötéssel kapcsolatban. Gyanítom, van ott még elegendő meglepetés, csak ki kell várni, mikor rukkolnak elő a maradékkal is.

Sliccpali simán megérdemelne egy marha nagy maflást ezért a beszólásért, ezért a gügye arroganciáért. Tudom, hogy nem ő írta a szöveget, ő csupán elnyihogta, de elnyihogta, méghozzá átéléssel, így jár neki a pofon. Aki írta, az izzadt, lihegett, hogy megdicsérjék, ezért vette el a sulykot, arra gondolt, arra kapja a simogatást, ha mélyen torokra veszi, és bizony így is van, ezt várják tőle a gazdái. Így működik. Azt akarják, hogy az index is így működjön, az egész ország így működjön.

Akkor működjön ez így, amikor azon kellene dolgozni, hogy valahogy épkézláb vállalkozói réteg alakuljon ki Magyarországon, ami legalább a felét össze tudja kaparni annak, amit az osztrákok összekaparnak, és amikor ennek a projektnek a kivitelezésében éppen húsz éves lemaradás mutatkozik. Húsz év alatt senki semmit nem lépett ebbe az irányba. A vállalkozói réteg, ami kialakult, nem a jó kereskedők, jó szakemberek rétege, hanem az olyan ügyeskedőké, akik átveréssel, lopkodással, okosítással próbálnak nyereséghez jutni, éppen ezért nem is nagyon áll velük szóba senki, csak a másik lopós.

Az erős vállalkozói rétegről viktorék már régen lemondtak: nem kell művelt polgárság, olcsón eladható műveletlen, tanulatlan melósok kellenek a kínai gyárakba, hús kell, biomassza, akiknek egyetlen alternatívája a még rosszabbul fizetett közmunka. Amit rajtuk lehet keresni, az viktoréknak elég. Így számolnak. Tetszik nekik, ahogy Kádárék éltek. Közben persze sírnak, hogy akinek nem tetszik a szolgaság, az elhúzza a csíkot a szabad világba, a szabad piacra, úgy hagyja ott Orbánfalvát, az idiótákkal, Hoffmannokkal, Tarlovakkal, Slicclovakkal együtt, mint eb a szarát. Hát sírjanak. Gyeretek haza, lesz túrórudi! Menjen a faszom, de az sem megy, mert aki ilyen körülmények között nevelkedik fel, az maga sem lesz másmilyen. Attól meg mit várhatok? Elhalmoz kétszázötven éves bölcseletével? Megmutatja, milyen fasza tesco van a faluban? Vagy akkor már CBA? Kifaszt érdekel?

Ezek úgy képzelik, ha kifizetik az elvégzett munkát, akkor valamiféle kegyet gyakorolnak. Ebben a helyzetben, ebből az alapállásból kezd moralizálni a hülyegyerek, aki a Slicc nevű ló szövegeit írja.  Nemsokára csak ilyen hülyegyerekek maradnak az indexnél is, vagy hogy kerek legyen a mondat, ez lesz a követelmény az indexnél. Ez lesz a mérce. A Bede például nagyon jó helyen lesz ott.

Ám a fent vázolt politikával csak odáig lehet eljutni, hogy elátkozottnak érezheti magát az, aki Magyarországra és nem száz kilométerrel nyugatabbra született, mert igaz, hogy nem Mexikó és nem Kelet-Afrika, de az a pár kilométer, azért jól jött volna. Mert ott semmit nem kéne tennie, akkor is lenne reménye, alapvető joga a rendes életre, normális fizetésre, a gyerekeinek normális oktatásra, nem pedig valami Hoffmann Rózsa-féle hagymázos rémálomra meg kibaszott hittanra, így meg dolgozhat azon, hogy egyszer kijusson, és sokkal rosszabb alapokkal, idegen országban idegenként, de végül mégiscsak megszerezze a normális életet magának, és normális jövőt a családjának, ami ott mindenkinek jár, ami minden embernek alanyi jogon jár. Ha nem kapja meg, akkor azt bizony valaki ellopja tőle, és ő pedig hagyja.

Vagy pedig egyszer és mindenkorra lemond minderről, halott Márait olvas, egy régen letűnt "polgári" világról, tehetetlenül tűri, hogy hülyeséggel tömjék a gyereke fejét az iskolában, hogy pár év alatt lestrapálják, elhasználják, arcon köpdössék, rojtos gatyában, kínai dorcóban, kínai pólóban megy a kínaihoz napszámba, és a naccságosok azért néhanapján kegyeskednek vetni neki pár garast a fizetéséből: nesze, Béla, igyál egyet az egészségemre, baszod, olyan szarul nézel ki, kapd má' össze magad, elmegy az életkedvem, ha rádnézek, és nyeli az epét és gyűlöl és gyűlölködik egész életében. A Sliccpali szerint ez felemelő érzés. Kádárék szerint a cocilizmus építése volt a felemelő érzés.

Egy Sliccpalihoz fogható filléres seggnyaló mi mást is mondhatna? Horkant, ropogtatja a zabot, horkant, és felmondja a leckét, nyerí. Sajnos, annak, aki viszont benne él, annak nem annyira felemelő, mert azt megnyomorítja.

Búcsúzóul egy igaz történet, nem én találtam ki ezt sem:

"Nagyjából annyit tudni, amit leírtam, 13 testvér, 12 menni ámerika, nagymamán maradt itthon egyedül. A kapcsolat megszakadt, mígnem 1978-ban egy szép napon egy erős akcentussal beszélő Úr felhívta édesanyámat, hogy főzzön káposztás paszujlevest, mert holnap érkezik... :D
Azt hittük valami vicc, de nem az volt. Így került elő az egyik kivándorolt testvér fia, aki már kint született. :)"

A múlt elkezdődött.

*

Lám csak, tudatlanságomban mennyi marhaságot összehordtam. ITT olvashatók a részletek.


A bejegyzés trackback címe:

https://degzfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr583207225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása